"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Giresun'da fındık hasadı başladı

06 Ağustos 2019, Salı 14:47
Giresun'da, 2019 ürünü fındık hasadının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Merkeze bağlı Orhaniye köyünde gerçekleştirilen törende, sağanağa rağmen çiftçiler bahçelere girerek yeni mahsulü hasat etmeye başladı.

Vali Harun Sarıfakıoğulları, burada yaptığı konuşmada, yeni fındık sezonunun hayırlı olmasını diledi.

Yörede hasadın sahil kesimde 3 Ağustos'ta başladığını, orta kesimde 8 Ağustos, yüksek kesimde ise 13 Ağustos'tan itibaren hasada başlanacağını belirten Sarıfakıoğulları, Giresun'da yaklaşık 90 bin ton rekolte beklentisinde olduklarını söyledi.

Sarıfakıoğulları, fındık taban fiyatının Giresun kalite için 17 lira olarak açıklandığını anımsatarak, "Bu fiyat gerçekten çiftçilerimizi mutlu etti. Taban fiyatın belirlenmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlar Kuruluna, yine bölge milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Vali Sarıfakıoğulları, çiftçilerden çocuk işçi çalıştırmamalarını isteyerek, çocukların yerinin oyun bahçeleri olduğuna vurgu yaptı.

AA

Etiketler: Giresun, fındık, hasat
Okunma Sayısı: 1137
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı