"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gram altın son 4 yılın zirvesinde

20 Ağustos 2015, Perşembe 11:12
Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ile Dolar/TL'deki yükselişin de etkisiyle altının gram fiyatı 109,94 lira ile son dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Küresel piyasalarda Fed'in toplantı tutanaklarının eylülde faiz artırımı ihtimalinin zayıfladığına işaret etmesi ve küresel ekonomideki yavaşlama endişeleriyle ortaya çıkan "güvenli liman" arayışı, altına olan talebi artırdı. Dolar/TL'deki yükselişin de etkisiyle altının gram fiyatı 109,94 lira ile son dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 28-29 Temmuz tarihli toplantı tutanaklarında Fed üyelerinin, ekonomik şartların faiz artışına henüz hazır olmadığı ancak bu noktaya yaklaştığı görüşünde birleştiği ortaya konuldu.

Altının gram fiyatı dün 104,01 liradan güne başlarken, gün içerisinde gördüğü alımların etkisiyle 106,73 liraya kadar yükseldi. Bugün 106,66 TL'den güne başlayan altının gram fiyatı bir haftadır yükseliş trendini sürdürürken, gün içinde gördüğü 109,94 ile son 4 yılın zirvesine ulaştı.

Altının ons fiyatı ise dün 1.117 dolar seviyesinden güne başlarken, gün içerisinde gelen alımların etkisiyle 1.134 dolara kadar yükseldi. Altının ons fiyatı bugün yükselişini sürdürerek 1.142 dolara kadar çıktıktan sonra şu dakikalarda yatay seyrediyor.

Hem ons fiyatındaki yükseliş hem de dolar/TL'nin tarihi zirvesini 3,0029'a taşımasıyla altının gram fiyatı 109,94 liraya yükselerek Eylül 2011'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Analistler, altında 1.165 doların direnç, 1.118 seviyesinin destek olarak takip edileceğini belirtirken, altının gram fiyatında ise dolar/TL'deki hareketin belirleyici olmaya devam edeceğini ifade ediyor.

AA

Etiketler: gram altın, altın
Okunma Sayısı: 1321
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı