"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hatalı kur işlemleri iptal edilemez

04 Eylül 2018, Salı 17:19
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kurucu üyesi Prof. Kemal Çevik, Halkbank’ın internet sitesinden gerçekleştirilen hatalı kur işlemlerinin iptal edilemeyeceğini savundu.

Çevik, yetkilileri istifaya davet etti.31 Ağustos gecesi, Halkbank’ın internet sitesinde 6.55’lik dolar kuru 3.72’den, 7.62’lik dolar kuru 4.32’den işlem görmüştü. 4,6 milyon dolarlık döviz alım-satım işlemi gerçekleştirilmişti. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ‘ucuz dolar satışı‘nın geçersiz olduğunu açıklamıştı. Sözcü’den Deniz Ayhan’a konuşan Çevik, Arslan’ın ‘hatalı kurlardan yapılan işlemlerin iptal edildiğine’ dair beyanının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Çevik, “Bankanın alım-satım işlemlerinin herhangi bir geçerliliği olmadığı yönündeki sözleri, ekonomi hukuku açısından geçersizdir” dedi. BDDK kurucu üyesi şöyle devam etti: “Sözleşme serbestisini anayasal ilke olarak benimsemiş hukuk devleti olma yolunda mesafe alma çabasında olan ülkemiz, pozitif hukuku alım-satım sözleşmelerinin tarafı olan döviz alıcılarının hakkını gasp edemez. Konuya acilen müdahale edilmelidir.”

 

Etiketler: halkbank, bddk
Okunma Sayısı: 2250
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı