"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Helal pazarı 860 milyar dolar büyüklüğü aştı

22 Ekim 2015, Perşembe 14:13
TÜMEXPO, ALLINTECH ve Helal Expo Fuarları İstanbul'da konuklarını ağırlamaya başladı.

TÜMEXPO, ALLINTECH ve Helal Expo Fuarları İstanbul Kongre Merkezi'nde (ICC) başladı.

Çok sayıda devlet-özel sektör paydaşını bir araya getiren 3. TÜMEXPO 2015 ve 6.Helal Expo fuarları 22-25 Ekim'de konuklarını ağırlayacak.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından DISCOVER EVENTS'in organizasyonuyla düzenlenen TÜMEXPO 2015 kapsamında yarın düzenlenecek KOBİ Şurası'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'in katılımı bekleniyor.

Dünya Bankası ve İslam Kalkınma Bankası iş birliği ile G20 himayesinde düzenlenen KOBİ Şurası'nda, başta G20 ülkelerinden temsilciler olmak üzere, özel sektör, çok uluslu kalkınma kuruluşları, politika yapıcılar ve düzenleyici otorite temsilcileri, İslami finansın KOBİ'lere sunduğu imkanlar anlatılacak. 

Şura'da KOBİ'lerin İslami finansa erişimlerinin kolaylaştırılması için oluşturulması gereken düzenleme ve politika çerçevesinin taşıması gerekli ana unsurlar da ele alınacak. 

Fuarlar ücretsiz ziyaret edilebilecek

Türkiye'nin Potansiyeli, Milli Teknoloji, Milli Savunma, Milli Enerji gibi İnovasyon Teknolojileri ALLINTECH'te sergileniyor

ALLINTECH 2015, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın destek ve katılımları ile gerçekleşen ALLINTECH Tüm İnovasyon Teknolojileri Fuarı, Suudi Arabistan, Pakistan, BAE gibi stratejik ülkelerin savunma ve içişleri bakanlıklarının, önemli firma yöneticilerinin katılımı ile üst düzey ziyaretçileri ağırlıyor. 

Pazar gününe kadar eş zamanlı düzenlenecek onlarca toplantı, B2B görüşme, tanıtım sunumları, protokol konuşmaları ve zirvelerin yapılacağı geniş organizasyonu vatandaşlar ücretsiz ziyaret edebilecek.

"Katma değerin büyüklüğü bizi heyecanlandırıyor "

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, fuarın Türkiye'nin 2023 hedeflerindeki kararlılığı ortaya koyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünya Bankası ve İslam Kalkınma Bankası iş birliği ile G20 himayesinde düzenlenecek 'KOBİ'ler için İslami Finans' konusunun ele alınacağı KOBİ Şurası'nda başta G20 ülkelerinden temsilciler olmak üzere, özel sektör, çok uluslu kalkınma kuruluşları, politika yapıcılar ve düzenleyici otorite temsilcileri, İslami Finansın KOBİ'lere sunduğu imkanları dinleme fırsatı bulacak. 

Şura'da KOBİ'lerin İslami Finansa erişimlerinin kolaylaştırılması için oluşturulması gereken düzenleme ve politika çerçevesinin taşıması gereken ana unsurlar da ele alınacak. Bu etkinliğin Türkiye ekonomisine kazandıracağı ivme ve katma değerin büyüklüğü şimdiden bizleri son derece heyecanlandırıyor ve küresel kriz ortamında ülkemizin ekonomik geleceğine umutla bakmamıza vesile oluyor."

Doğan, TÜMSİAD'ın 56 yurt içi şubesi, 10 yurt dışı çözüm ortağı ve 47 yurt dışı temsilciliği ve 12 binin üzerinde üyesi ile ülke ekonomisine katma değer oluşturduğunu kaydetti.

"Helal pazarı 860 milyar dolar büyüklüğü aştı"

DISCOVER EVENTS Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete ise, etkinlik kapsamında düzenlenen Helal Expo Fuarı'nın, kongre, sempozyum, çalıştay ve şuralarla birlikte ulusal-uluslararası gıda profesyonelleri ve devletin zirvesini bir araya getireceğini söyledi.

Gıdadan giyime ilaçtan turizme geniş bir sektörü barındıran helal pazarının dünyadaki büyüklüğünün 860 milyar doları aştığını belirten Ete, "İki milyar müslümanın yaşadığı dünyada hacmin önümüzdeki 10 yılda 2 trilyonu bulmasının bekleniyor. Türkiye'de ortalama 15 milyar dolara yaklaşan helal gıda pazarı, her yıl yüzde 100 büyüyor. İç pazar bu yıl yaklaşık 30 milyar doları bulacak, ihracat tarafında ise büyüme çok hızlı" diye konuştu.

AA

Etiketler: helal expo, fuar
Okunma Sayısı: 2030
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı