"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İş kurmak bir dert, işyerini kapatmak daha büyük bir dert

07 Mart 2016, Pazartesi 11:49
Türkiye'deki bürokrasiden şikâyet edenler kervanına, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de katıldı.

Prof. Dr. Ömer Dinçer, Habertürk'de yayınlanan "Bürokrasi bunaltıyor" başlıklı yazısında MÜSİAD'ın 25 yıl arayla yaptığı iki araştırmaya dikkat çekti.

Dinçer'in yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Aynı soruna bir başka açıdan bakalım. Dünya Bankası’nın İş Yapma Kolaylığı Endeksi’ne göre Türkiye 189 ülke arasında 55. sırada. İş piyasasına giriş kolaylığında 94. iken, çıkış kolaylığında ise 124. sırada. Başka bir ifadeyle iş kurmak bir dert, işyerini kapatmak ise daha büyük bir dert.

Böyle bir ortamda, sadece mali teşvikle yatırımları artırmak mümkün mü? Hiç şüphesiz, bu tür sorunların çözümü yatırım ortamının niteliğinin geliştirilmesi ve hizmet odaklı bir bürokrasinin oluşturulması yoluyla desteklenmelidir."

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2271
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı