"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşçiler: Krizin faturası bize kesilmesin

04 Ekim 2018, Perşembe 01:22
İzmir’de DİSK’e bağlı Genel-İş üyesi belediye emekçileri, ekonomik krizin faturasının çalışanlara kesilmek istendiğini belirterek dün yarım gün iş bıraktı.

Öğle paydosu ile birlikte hizmet vermeyi durduran belediye işçileri saat 13.00’da Konak Eski Sümerbank önünde toplandı. İşçilerin talepleri arasında, yaklaşan toplu sözleşme görüşmelerinde ücretlerdeki erimenin giderilmesi, işçi atmaların yasaklanması, vergide adaletin sağlanması, elektriğe, suya, doğal gaza, ulaşıma yapılan zamların geri alınması ve taşerondan kadroya geçirilen işçilerin yapılacak sözleşmelerdeki ücret artışlarından faydalandırılması yeri alıyor. Genel-İş üyeleri insanca çalışma şartları istedikleri için tutuklanan 3. havalimanı işçilerinin serbest bırakılmasını da istedi. 

15 yıldır ne oluyor?

Artı Gerçek’te yer alan habere göre DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da ülkedeki ekonomik krizin faturasının emekçilere çıkarılmak istenmesine dikkat çekerek “Bir yanda hükümetin akıl dışı ekonomi politikaları sayesinde küplerini dolduran, yelkenlerini şişiren bir avuç patron, bir yanda da büyümeden payını alamayan, ücretleri eriyen, güvencesiz çalışmaya zorlanan milyonlar vardır. 15 yıldır ekonomik büyüme dönemlerinde zirveye çıkan kârlarını çalışanlarla paylaşmayan patronlar ve iktidardaki siyasî temsilcileri şimdi ‘Şirketlerin borcu 81 milyonun borcudur’ diyerek faturayı hepimize ödetmek istemektedir” dedi.

Etiketler: izmir, işçiler, kriz
Okunma Sayısı: 1005
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı