"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İTO Vietnam'da Türk Ürünleri Fuarı

10 Aralık 2014, Çarşamba 11:38
İstanbul Ticaret Odası (İTO), Vietnam’da 36 Türk şirketinin katılımıyla gerçekleştirilen 1. Türk Ürünleri Fuarı ile Vietnam’a ticaret köprüsü kurdu.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, İTO’nun Vietnam’ın Ho Chi Minh şehrinde açtığı 1. Türk Ürünleri Fuarı, iki ülke iş adamlarını bir araya getirdi.

Saigon Exhibition&Convention Center’da gerçekleştirilen fuara bu yıl 36 Türk şirketi katıldı. Sanayi, makine, kimya, ev eşyaları, mutfak eşyaları, plastik, gıda, kozmetik alanlarında faaliyet gösteren firmaların iştirak ettiği fuarda, Türk firmaları en yeni ürünlerini sergiledi.

Ekonomi Bakanlığı’nın katılımcı firmalara yüzde 50 destek verdiği Vietnam 1. Türk Ürünleri Fuarı’nın açılışını İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Nguyen Cam Tu, Vietnam Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hoang Van Dung ile Türkiye Cumhuriyeti Hanoi Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, iki ülkenin ekonomik, stratejik ve coğrafi anlamda birbirlerine sunacağı büyük imkanlar olduğunu belirterek, "Türkiye’nin Güney Asya pazarlarına ulaşmasında Vietnam büyük rol oynayabilecek. Aynı şekilde Vietnam ürün ve hizmetlerinin Ortadoğu’ya ve Avrupa’ya ulaşmasında Türkiye, önemli bir konuma sahip. Bu yılbaşında iki ülke arasında Yatırımların Korunması ve Teşviki Anlaşması imzalandı. Böylece iş adamlarının önünde de güzel bir yol açıldı. Daha pek çok alanda yapılacak işbirlikleri, değerlendirilecek fırsatlar önümüzde duruyor. Yeter ki bunları değerlendirelim" ifadelerini kullandı. 

Topçu, Vietnam’da başta inşaat, yapı ve sanayi malzemeleri, gıda gibi ürünler olmak üzere farklı ürünlere yönelik çalışmaların genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

İTO olarak Türk ürünlerini dünyaya açmak konusunda azami gayret gösterdiklerini aktaran Topçu, şunları bildirdi: "Çok sayıda ülkede ürünlerimizi sergiledik, sergilemeye devam ediyoruz. İş adamlarımızın hedef pazarlara ulaşması yönünde bu fuarlarımız gerçekten çok önemli bir rol oynuyor. Diğer yandan Vietnamlı ve Türk iş adamlarının sık sık bir araya gelebilecekleri iş forumu, fuar ve heyet ziyareti organizasyonlarını artırmalıyız. Ticaretin gerçek aktörleri olan iş adamlarımız tarafından belirlenecek alanlarda ve zayıf bulunan bölümlerde işbirliklerimizi artırarak ülkelerimiz arasındaki ilişkileri uzun vadeli ve sağlam temellere oturtmalıyız. İnanıyorum ki, 1. Türk Ürünleri Fuarı, bu sorunu aşmak ve ülkelerimiz arasındaki köprüleri sağlamlaştırmak için yeni bir fırsattır.”

Vietnam’daki Türk Ürünleri Fuarı’nın ülkenin en büyük genel ticaret fuarı olan Vietnam Uluslararası Ticaret Fuarı ile eşzamanlı yapılması ilgiyi daha da artırdı. Fuara katılan 36 Türk firması fuar boyunca Vietnamlı firmalarla ikili iş görüşmesi yapma imkanı da elde etti.

Bu yılın 9 ayında Vietnam ve Türkiye arasındaki karşılıklı ticaret 1,6 milyar dolara ulaştı. Yıl sonunda ise bu rakamın 2 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Okunma Sayısı: 1740
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı