"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kanatlı eti ve ürünlerinin ihracatı azaldı

13 Temmuz 2015, Pazartesi 14:20
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kanatlı eti ve ürünleri ihracatının yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,6 gerilediğini belirterek, "İhracat kanallarının sonuna kadar zorlanması gerekiyor. Mevcut pazarlar elde tutulmalı, acilen yeni pazarlar bulunmalı, tüketim, üretim ve ihracat desteklenmeli" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın Ocak-Mayıs döneminde kanatlı eti ve ürünleri ihracatında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İhracatın geçen yılın ilk 5 ayına göre yüzde 19,6 azalarak 216 milyon dolar seviyelerine gerilediğini kaydeden Bayraktar, aynı dönemde yumurta ihracatının yüzde 12,2 azalışla 136,3 milyon dolara, süt ve süt ürünleri ihracatının da yüzde 33,5 düşüşle 111,7 milyon dolara düştüğünü bildirdi. 

Söz konusu ürün grupları ihracatında geçen Mayıs ayında da yıllık bazda ciddi düşüşler yaşandığının altını çizen Bayraktar, ihracattaki düşüşün üretime de yansıdığını belirtti. 

Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Suriye, Irak başta olmak üzere Türkiye'nin çevresindeki hemen hemen bütün ülkelerde ekonomik ve siyasi istikrarsızlığın ayyuka çıktığını ve bunun ihracatı zorlaştırdığını kaydeden Bayraktar, "İhracat kanallarının sonuna kadar zorlanması gerekiyor. Mevcut pazarlar elde tutulmalı, acilen yeni pazarlar bulunmalı, tüketim, üretim ve ihracat desteklenmeli" görüşünü savundu. 

AA

Okunma Sayısı: 1773
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı