"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kayıt dışı domuz üretimi devam ediyor

27 Ekim 2014, Pazartesi 11:50
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de kayıtlı 3 domuz çiftliği ve bu çiftliklerde toplam üretim gerçekleştirilen 1600 adet domuz bulunuyor.

Bu kapsamda 80 civarında kayıt dışı domuz çiftliği, bu çiftliklerde 1 milyon civarında domuz üretimi olduğu ve bu domuz etlerinin nerede kullanıldığının bilinmediği yönünde.

Rakamlar gösteriyor ki, kayıt dışı üretilen domuz eti, yüzde 99,2’sini Müslümanların oluşturduğu bir ülke için oldukça yüksek. Türk Gıda Kodeksine göre etiketinde türü belirtilmek şartı ile domuz eti satışı serbest, jelatin üretiminin ham maddesi de domuzdan elde ediliyor.

Yapılan denetimler sonucu ise, bazı etli ürünlerin içerisinde (sosis, sucuk, pizza, pide, lahmacun, içli köfte, kebap vb.) etiketinde domuz eti kullanılmadığı ifadesi yer almamasına rağmen domuz eti var olduğu tespit ediliyor.

Okunma Sayısı: 1160
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı