"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kiralara denetim, hukuki düzenleme gelsin

22 Mayıs 2022, Pazar 22:11
İstanbul’da, ‘Geçinemiyoruz Platformu’ öncülüğünde bir araya gelen kiracılar bir forum düzenledi.

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’ın haberine göre, kira artışlarından mağdur olan kiracılar Kadıköy’de bir parkta düzenledikleri forumda “Barınma Haktır” sloganları attılar. ‘Geçinemiyoruz Platformu’ Sözcüsü Cihan Uyanık, kira krizine karşı örgütlenilmesi gerektiğini belirtip “Bir dernek ya da kooperatif kurmalıyız ama mutlaka yan yana durmalıyız” derken ortak taleplerini şöyle sıralandı: “Devlet yerel yönetimler eliyle sosyal konutlar yapsın. Yabancı konut yatırımları vergilendirilsin. Yabancıya konut satışındaki teşvikler durdurulsun. Müteahhitlere, şirketlere ve zenginlere değil dar gelirli yoksullara yönelik konut kampanyaları başlatılsın. Kiralara denetim, hukuksal düzenleme gelsin.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 822
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ilyas

    9.6.2023 23:19:27

    Istanbul tuzlada benim kiracim 2021 nisan da 1200tl girdi benimde evim yapiliyor diyordu yuzde25 artirarak simdi 2000tl yapmis kanunbudur cikarabiliyorsaniz cikarin diyor.Tuzla aydinli da 12binden asagiyok kendievini kiraya verir burada bedava oturuyor.Ben magdurum bana bir yol gostermenizi istiyorum saygilarimla

  • Adnan

    23.5.2022 18:54:45

    Ülkede Resmi rakamlara göre enflasyon %70 TÜFE'ye göre yasal kira artışı %35. Bütün ev sahiplerini günah keçisi yaptınız. Kardeşim sorun ev sahiplerinde değil. Ülkeyi yönetenlerde. Neden bunu anlamıyoruz. Ekonomimiz batıyor, ülkede hukuk, adalet yok, eğitim yerlerde sürünüyor. Mutahitlere yapılan garanti ödemesi Dolara göre yapılıyor. Onlara ses çıkaran yok.

  • salih

    23.5.2022 12:32:33

    Kiralara düzenleme gelse ne olur. Ülkenin şaftını kaydırdılar. Kayış attı artık. Hangi biri düzelir artık. Hükümetin tek derdi inşaat işleri çıkaralım ve müteahhitlere iş verelim. Yapılan inşaatlara ses çıkaranları terörist ilan edelim. Nasıl bir ülke olduk biz.

  • Gültekin

    23.5.2022 11:34:11

    Doymayanları nasıl doyuracağız, formülünü bulunuz da diğer mağdurlar rahat etsin, yer yüzü huzur bulsun. Birilerini aç bırakıp da para biriktirip, dünyalık toplayan ve daha çok faiz veren banka arayarak ömrünü tüketenlere yazıklar olsun. Bunun hesabını ALLAH SORMAYACAK MI SANIYORSUNUZ.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı