"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KKM kamunun üzerinde yük

01 Şubat 2024, Perşembe
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin 2024 yılı ilk olağan toplantısına katıldı.

Bakan Şimşek, Şimşek yaptığı konuşmada hedeflerinden birisinin “kur korumalı mevduattan çıkış” olduğunun altını çizerken, “KKM Türkiye’de dezenflasyonla mücadeleyi zorlaştırıyor. Parasal aktarım mekanizmasını bozuyor ve kamunun kullanmadığı bir kaynak, kamunun üzerinde bir yük. Dolayısıyla buradan çıkış bizim hedefimizdir ama piyasaları bozmadan çıkıyoruz. Sabırla, zamanla KKM’den çıkacağız. Çıkış başladı, ağustosa göre gördüğünüz gibi yaklaşık çok ciddi bir düşüş var. Reel olarak düşüş daha yüksek. Dolar bazında da düşüş çok yüksek. Önümüzdeki dönemde devam edecek.” dedi.

AA

Okunma Sayısı: 908
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    2.2.2024 02:04:02

    Günaydın cümleden! Yahu ne gereği vardı. Şimdi Parası olan Zenginler üzülecek. Nasıl olsa Vatandaşlar bütün yükü çekebilecek güç ve kudrette!? Bence bin Sene daha devam ettirin de zavallılar üzülmesin olur mu? Vatandaşın "Gözüne bak gözüne! Işıl ışıl parlıyor". En iyisi aynen MTV de olduğu gibi herseyden çifte Vergi alın bir an evvel bitsin bu Enflasyon Canavarıda, hepimiz kurtulalım bari!?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı