"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kuraklık yem fiyatlarını da etkiliyor

11 Haziran 2021, Cuma 22:46
CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, kuraklığın yalnız tarım alanlarını değil hayvancılığı da tehdit ettiğini söyledi.

Çiftçilerin ve hayvancılık yapanların kuraklıktan doğrudan etkilendiği için hem üretim ve rekoltenin düşeceğini hem maliyetin artacağını ifade eden Gürer, tarımda yaşanan ürün kaybının hayvanın samanından yemine kadar sorun oluşturacağını, artan yem fiyatları ile besicinin giderlerinin artması süt ve et fiyatlarını doğrudan etkileyeceğini söyledi.

Hayvancılıkta yemin önemli olduğunu, giderlerin yüzde 70’inin yem olarak belirlendiğini ifade ederek eden Gürer, “Kaba yem ve fabrika yemi olarak tabir edilen 2 yem türü var. Hayvancılığın verimliliğinin artırılması meralara bağlıdır. Cumhuriyet döneminde ülkemizde mera alanları, tarım alanlarının yarısı iken, 1970’li yıllarda 20 milyon hektar mera alanı varken bugün mera alanı 11 milyon hektara gerilemiştir” dedi. 

Ankara - Adnan Solmaz

Okunma Sayısı: 868
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı