"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mısırımızda GDO yok

20 Ocak 2015, Salı 10:15
Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği Başkanı Rint Akyüz, nişasta ve glikoz sanayii olarak yurtiçi üretimlerinde yüzde 100 yerli mısır kullandıklarına dikkat çekerek; zaman zaman dile getirilen “GDO’lu mısırdan, mısır şekeri üretiyorlar” türü iddiaları ‘içi boş, safsata’ olarak değerlendirdi.

Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği (NÜD), iki yıldır yürüttüğü ‘Güvenilir Ham madde Tedarik Projesi’ çerçevesinde ülke genelinde mısır ekimi yapılan 22 ilden toplanan numuneleri analiz ettirdi. Son iki yılda toplanan 1.119 mısır numunesinin hiç birinde GDO’ya rastlanmazken, aflatoksin rastlanan numune sayısında ise çok önemli oranda düşüş görüldü. NÜD Başkanı Rint Akyüz, nişasta ve glikoz sanayi olarak yurtiçi üretimlerinde %100 yerli mısır kullandıklarına dikkat çekerek; zaman zaman dile getirilen “GDO’lu mısırdan, mısır şekeri üretiyorlar” türü iddiaları ‘içi boş, safsata’ olarak değerlendirdiklerini kaydetti. 

Adana Ticaret Borsası, Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği ile Anadolu Nişasta ve Glikoz Sanayicileri tarafından desteklenen ve Ulusal Hububat Konseyi tarafından düzenlenen “Ulusal Mısır Kongresi”, 17 Ocak Cumartesi günü Hilton Adana Oteli’nde gerçekleştirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu’nun da katıldığı kongrede, Türkiye ve dünyada önemi gittikçe artan mısırın, üretimi, sanayisi ve ticareti ayrıntılarıyla ele alındı.  Kongreye, ‘Nişasta Sanayinde Mısır” başlıklı sunumuyla katılan Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği (NÜD) Başkanı Rint Akyüz, dünya mısır üretiminin 2014 yılında yüzde 1 artışla 1 milyar tona yaklaştığını, ülkemizde de yaklaşık 6 milyon ton mısır rekoltesi elde edildiğini kaydetti. Son yılların önemli tarım ürünlerinden biri haline gelen mısırın, nişasta ve glikoz sanayinin en temel ham maddesi olduğuna dikkat çeken Akyüz, sektör olarak üretimlerinde %100 yerli mısır kullandıklarını ifade etti. Kaliteli ürün için güvenilir ham madde Kongrenin ardından NÜD üyelerinin katılımıyla gerçekleşen yemekli toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Akyüz, nişasta ve glikoz sanayinin can damarı olan mısır tarımı ve çiftçilerin bilinçlendirilmesi konusunda dernek olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları paylaştı. 

Nişasta ve glikoz sanayi olarak, gıdadan inşaata, ilâçtan savunma sanayine kadar geniş bir yelpazede Türk sanayisinin değişik kollarına katma değerli ürünler sunduklarını belirten NÜD Başkanı Akyüz; “Kaliteli ürün sunmak için güvenilir ham madde kullanmalısınız. Mısır bizim sanayimizin ana ham maddesidir. Biz, nişasta sanayicileri, üretimimizde yüzde yüz yerli, Türkiye’de üretilen mısırı kullanmaktayız. Bu nedenle, mısırın ekiminden hasadına ve depolanmasına kadar geçen süreçte çiftçimize rehberlik ediyoruz. Dernek olarak hem ülkemizdeki mısır tarımında ilerlemeyi hem de kaliteli ham madde tedariğimizin sürekliliğini sağlayacak çeşitli eğitim ve araştırma projelerini hayata geçirdik” dedi. Adana / Yeni Asya

Etiketler: mısır, gdo, rint akyüz
Okunma Sayısı: 1410
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı