"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nerede bu kuruşlar?

30 Ekim 2016, Pazar
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı etiketlerde kuruşlu fiyatlar yazıldığı halde süper ve zincir marketlerdeki peşin ödemeli alış verişlerde para üstü olarak kuruş ödenmediğini belirterek, “Piyasaya sürülen 197 milyon 139 bin 950 adet 1 kuruş nerede? Halkımız bilinçli davranıp kuruşunu istemeli.” ifadesini kullandı. Palandöken, yazılı açıklamasında, tasarruf bilincinin arttırılması için kuruş kullanımının önemine işaret etti.

Herkes kuruşunu istemeli

Kuruş kullanımının fiyatların yukarı yönlü eğilimini dizginleyeceğini vurgulayan Palandöken, “Etiketlerde kullanılan kuruşlu fiyatlar nakit ödeyen için geçerli değil. Çünkü bazı etiketlerde kuruşlu fiyatlar yazıldığı halde süper ve zincir marketlerde peşin yapılan alış verişlerde para üstü olarak kuruş ödenmiyor. Piyasaya sürülen 197 milyon 139 bin 950 adet 1 kuruş nerede? Halkımız bilinçli davranıp kuruşunu istemeli” değerlendirmesinde bulundu.

 

AA

Okunma Sayısı: 1754
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı