"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ocak’ta 112 işçi iş kazaları sebebiyle vefat etti

10 Şubat 2020, Pazartesi 12:00
Ocak ayında 12’si kadın 3’ü çocuk 112 işçi iş kazaları sebebiyle öldü.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) 2020 Ocak ayı iş cinayetleri raporunu yayınladı.

Raporda, ocak ayında 112 işçinin öldüğü aktarıldı. Vefat eden işçilerin 94’ünün ücretli (işçi ve memur), 18’inin kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluştuğu kaydedildi.

Independent Türkçe’nin haberinde, rapordaki diğer verilere göre vefat eden işçilerin 12’si kadın, bu ölümlerin tekstil, ticaret, büro, sağlık ve konaklama ve genel işler iş kollarında gerçekleşti. Buna göre ocak ayında biri 14 yaş ve altında olmak üzere üç çocuk işçi can verdi. Çocul işçi ölümleri tarım ve gıda alanlarında yaşandı. 51 yaş ve üstünde ise çalışırken ölen 28 işçi bulunuyor. Bu ölümler ise çiftçi ve esnaflar ile balıkçı, gıda, büro, inşaat, taşımacılık, konaklama, belediye ve genel işler işkollarında gerçekleşti. İSİG’in raporunda, ölen işçilerden yedisinin göçmen veya mülteci olduğu kaydedildi. Bu işçilerden 3’ünün Suriyeli, 2’sinin Afganistanlı, diğer ikisinin Gürcistanlı ve Türkmenistanlı olduğu belirtildi.

Okunma Sayısı: 944
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı