"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pandemide nakit para kullanımı azaldı

27 Ekim 2020, Salı 23:52
Kâğıt ve madeni paralardan virüs kapma riski olması, alış verişlerde nakit kullanım oranını büyük ölçüde azalttı.

Alış veriş sitesi Avantajix.com, üyeleri arasında yaptığı anketle pandemi döneminde alış verişlerde nakit para kullanım alışkanlığını inceledi. Ankette katılımcılara, korona virüs sebebiyle alış verişlerde nakit kullanımında tereddüt edip etmedikleri, nakit parayı en fazla nerede kullandıkları soruldu. Ankette, katılımcıların yüzde 37’sinin nakit kullanımını tamamen bırakacak kadar; yüzde 28’inin de büyük ölçüde olmak üzere toplamda yüzde 65’inin nakit kullanmakta tereddüt yaşadığı belirlendi. 

NAKİT EN FAZLA PAZARDA KULLANILIYOR

Ankete katılanların yüzde 24’ü alışverişte nakit kullanırken çok az tereddüt yaşadığını ifade ederken, pandeminin nakit kullanımı konusunda hiç tereddüt oluşturmadığını ifade eden katılımcıların oranı yüzde 11’de kaldı. Ankete göre, pandemi sebebiyle market, giyim, elektrik elektronik, akaryakıt, kozmetik gibi alış verişlerde nakit kullanımı neredeyse sıfıra yaklaştı. Ankete katılanlar da nakit parayı en fazla pazar alış verişi ile taksi, dolmuş gibi toplu ulaşımda ve öğle yemeği sırasında kullandıklarını ifade ettiler.  -                                   

Ankara - Recep Gören

Okunma Sayısı: 1072
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı