"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pırlanta talebi 10 senede yüzde 4-5 artacak

14 Mart 2015, Cumartesi 16:57
Bain & Company’nin araştırmasına göre dünyada pırlantaya rağbet büyüyecek.

Talep 10 sene içinde yüzde 4-5 oranında artacak. 2019’da pırlanta üretimi 163 milyon karatı bulacak. Bu dönemde üretim talebi karşılayamayacağı tahmin ediliyor.

Makro ekonomi ve kredi temini ile ilgili sorunların sektörün büyümesini önleyebileceği ifade ediliyor.

Araştırma, pırlanta satışlarında çalkantının 2013’te yakalanan yüzde 2-4 büyüme oranının sabitlenmesine neden olduğunu ortaya koyuyor. Büyümenin de ABD, Çin ve Hindistan odaklı olduğuna işaret ediyor. 

Türkiye’de kur ve kredi kartı taksit kısıtlamalarının talebi olumsuz etkilediğini belirten Bain & Company Türkiye Yönetici Ortağı Serhan Nadir, “Dünyada çalkantılar sonrasında bir toparlanmanın olduğu görülüyor. Ancak sorunlar tümüyle aşılmış değil.” diyor.

Etiketler: pırlanta, talep, büyüme
Okunma Sayısı: 1034
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı