"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rus yetkili: G20 Zirvesi’nde Türk Akımı da görüşülebilir

11 Kasım 2015, Çarşamba 14:30
Rusya Enerji Bakanı Yardımcısı Anatoly Yanovsky, Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilecek G20 Zirvesi’ndeki görüşmelerde Türk Akımı projesinin de görüşülebileceğini söyledi.

Rus Bakan Yardımcısı, ancak Türk Akımı’na ilişkin bir anlaşmanın yakın gelecekte imzalanmasının ise beklenmediğini belirtti.

Enerji Bakanı Yardımcısı Anatoly Yanovsky, Rus Interfax ajansında yer alan açıklamasında G20 Zirvesi süresince yapılacak yan görüşmelerde Türk Akımı’nın da konuşulabileceğini açıkladı. Ancak yakın zamanda Rus ve Türk hükümetleri arasında bir anlaşma imzalanmasının beklenmediğini dile getiren Rus Bakan Yardımcısı, “Rus tarafının, Türk Akımı hakkında Rus Enerji Bakanlığı’nın hazırladığı hükümetlerarası anlaşmaya Türkiye’nin tepkisini henüz görmediğini” dile getirdi.

Rusya tarafının Türk Akımı hakkında hükümetlerarası bir anlaşma hazırlanması ile Rusya’nın Türkiye’ye sağladığı doğalgaz konusundaki tahkim soruşturması arasında bir bağ olmadığının altını çizen Anatoly Yanovsky, “Bunlar kesinlikle birbiri ile bağlantılı değil.” diye konuştu.

Rusya ve Türk taraflarının, Türk Akımı anlaşması metni üzerinde 1 Kasım tarihinden önce bir çalışma yapmayı kabul ettikleri bildirilmişti. 

Rusya ve Türkiye, Türk Akımı projesi planlarını 1 Arlaık 2014’te duyurmuştu. O tarihten bugüne, Mavi Akım projesinin genişletilmesi ve doğalgazda indirim ile bağlantılı olduğu belirtilen Türk Akımı projesi üzerine görüşmeler devam ediyor.

Okunma Sayısı: 1951
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı