"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Samsun İŞKUR'a ilk 3 ayda 10 bin 767 başvuru

05 Mayıs 2015, Salı 17:08
İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, 2015 yılı ilk üç ayında 10 bin 767 kişinin iş başvurusu yaptığını söyledi.

Hasan Kılıçarslan, Ocan-Nisan döneminde 1680 kişiye işsizlik sigortasından 3 milyon 13 bin 400 lira ödeme yapıldığını açıkladı. 

Samsun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali İbrahim Şahin başkanlığında ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda yürüttükleri faaliyetler hakkında ayrıntılı sunum yapan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürü Kılıçarslan, 2015 yılı ilk 3 ayında 10 bin 767 başvuru yapıldığını bunlardan 8 bin 761'inin faaliyetlerden yararlandığını, 3 bin 958'inin ise işe yerleştirildiğini kaydetti. 

Samsun'da üçüncüsünü yaptıkları SAMİF adı altındaki işveren ve iş arayanların bir araya getirildiği fuarların çok faydalı olduğunu anlatan Kılıçarslan, "Bunun yanı sıra kadınlara ve gençlere yönelik meslek edindirme projelerini hayata geçirdik. İŞKUR tarafından kadın sığınma evlerinde kalan bayanlara yönelik olarak Kadına Yönelik Güven Işığı (KAYGI) isimli bir proje geliştirdik." diye konuştu. 

İl Müdürü Hasan Kılıçarslan’ın sunumunun ardından Vali İbrahim Şahin tarafından İŞKUR’un projeleri kurul onayına sunularak kabul edildi.

Etiketler: samsun, işkur, başvuru
Okunma Sayısı: 1483
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı