"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sanayi üretiminde düşüş beklentisi

09 Temmuz 2020, Perşembe 18:17
Sanayi üretiminin mayıs ayında yıllık bazda yüzde 22,5 daralması bekleniyor.

Türkiye’de sanayi üretiminin koronavirüs salgınını kontrol altına almak için alınan tedbirlerin etkisiyle Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 22,5 daralması bekleniyor.

Türkiye’de ilk vak’anın Mart ayında açıklanmasının ardından bir çok fabrikanın üretimlerine ara vermesi dolayısıyla Nisan ayında üretim yüzde 31,4 ile beklentilerin üzerinde azalmıştı. Reuters haber ajansının yaptığı ankette verilen cevaplar yüzde 16,6 ile yüzde 31,4 daralma beklentisi arasında değişti.

Öncü gösterge

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olarak kabul edilen sanayi üretimi Marta kadar üst üste 6 ay artış göstermişti. Türkiye ekonomisi de Ocak ve Şubat aylarındaki güçlü performans sayesinde birinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 4,5 oranında büyüme kaydetti.

Hükümetin 2020 yılı için büyüme hedefi yüzde 5’ti, fakat koronavirüs salgını dolayısıyla ekonomistler ikinci çeyrekteki sert çakılma sonrası bir daralma bekliyor.

Türkiye İstatistik Enstitüsü resmî sanayi üretimi verilerini önümüzdeki hafta açıklayacak.

Okunma Sayısı: 1208
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı