"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Serin hava fiyatını düşürdü: 30 - 45 kuruşa kadar indi

21 Mayıs 2016, Cumartesi 09:29
Çukurova'da turfanda karpuzun tarla fiyatı, ürünün hasadına yeni başlanmasına rağmen, serin havanın etkisiyle 30-45 kuruşa kadar düştü.

Türkiye’nin karpuz üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan Çukurova'nın özellikle deniz kıyısına yakın kesimlerinde, Mayıs başında karpuz hasadına başlandı.

Hasada başlandığında kilosu 2 lira olan karpuzun fiyatı, birkaç gündür etkili olan serin hava nedeniyle talep azalınca, tarlada 30-45 kuruşa kadar indi.

"Hava serin olunca tüketici karpuza bakmıyor"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yaptığı açıklamada, Çukurova'da 110-120 bin dönüm alanda karpuz ekimi yapıldığını söyledi. Doğan, geçen yıla kıyasla bu yıl üretimde yüzde 10 düşüş beklediklerini, rekoltenin 800 bin ile 1 milyon ton arasında olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Doğan, ihraç edilemeyen yaş sebze ve meyvenin fiyatının düşmesine paralel olarak karpuzun da fiyatının düştüğünü savunarak, "Yurt dışına diğer ürünler gitmeyince fiyatı düşüyor, bunun da fiyatı düşüyor. Domates şu an tarlada 40 kuruş. Tüketici öncelikle bu ürünleri aldığı için hava da serin olunca karpuza bakmıyor, ama dönemine göre fiyatlar yine de düşük seviyede." diye konuştu.

Doğan, havaların ısınmasıyla fiyatların artacağını düşündüklerini, morallerini yüksek tuttuklarını ifade etti.

AA

Okunma Sayısı: 1761
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı