"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şimdi de gizli zam

24 Ocak 2021, Pazar 22:12
Son aylarda marketlerde satılan ürünlerin gramajlarının düşürüldüğü, ancak fiyatın sabit tutularak gizli zam yapıldığına dikkat çekildi.

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, marketlerde satılan ürünlerin gramajlarının düşürüldüğünü ancak fiyatın sabit tutularak gizli zam yapıldığını dile getirdi. Kaya, “Türkiye’de artık iki türlü zam yapılıyor. Biri fiyatları arttırarak yapılıyor diğeri gramajları azaltarak. Ama sonuçta ikisi de zam olarak vatandaşın kesesine, evine, mutfağına yansımış oluyor” dedi. Marketlerin bu yöntemle görünürde yapamadıkları zammı gramajı azaltarak yaptıklarına ve bunu da vatandaştan sakladıklarına dikkat çeken Kaya, “Birçok ürünün gramajları düşürüyor, fiyatı sabit tutularak zam yapılmadı algısı oluşturuyorlar. Herşeyin fiyatı arttı, bu zamlar yetmemiş gibi bazı firmalar çaktırmadan ürün gramajlarını düşürerek de zam yapıyorlar. Vatandaşlarımız aynı ürünü aldığını sanıyor, ama durum hiç de öyle değil. Trabzon’da 280 gramlık ekmeğimiz 230 grama düşürülerek fiyatı 2 lirada sabit tutulmuştu. Vatandaşın aldığı ekmeğin fiyatı değişmemişti ama ekmek 50 gram eksilmişti. Aslında bu ekmekte yüzde 22 zam demek. Bu birçok üründe göze çarpıyor” diye konuştu. 

GİZLİ ZAMLAR DENETLENMELİ

Fırıncılarla gramajların azaltılması konusunu konuştuklarını kendi açılarından haklı olduklarını unun çuvalına son 1 yılda yaklaşık 80 lira zam geldiğini söyleyen Kaya, “Bunun yanında işçilik maliyetleri, elektrik, su, doğalgaz maliyetleri artmış. Zorunlu olarak ekmeğe zam yapmışlar. Vatandaşlarla konuşuyoruz aynı oranda gelirleri, maaşları artmamış. Temel sorun bu” dedi. 

Kaya, ayrıca, “Herkes şunu bilsin ki artık iki türlü zam var. Biri fiyatları arttırarak yapılan zamlar diğeri de gramajları azaltarak yapılan zamlar. Ama sonuçta ikisi de zam olarak vatandaşın kesesine, evine, mutfağına yansımış oluyor. Olan vatandaşa oluyor. Gizli zam yapılan ürünlerin denetlenmesi ve bu gizli zamlardan vatandaşlarımızın haberdar edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2408
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ozer

    25.1.2021 04:41:42

    Savaş ekonomisi gibi durum var 90 lı yılların tekerrürü sanki.Biriside ben faize karşıyım diye ikili oynuyor.Sanki faizlerin arttırılmasına engel olamazmış gibi.Kardeşim artık beceremiyosanız bırakabilmeyi becerin.Yücedivana gitmeyecekleri garantisi verilsin sorumlular,sorunlular alsın mal varlıklarını güvenli bi ülkeye hicretini etsin.Karanlık zihniyetten paronoyadan sağa sola vurmalarından usandık.Onlar olmazsa Türkiye yıkılır algısından kurtulabilelim artık. Gidişat Pusuda bekleyen Darbeci ne olduğu belirsiz kan akıtacak hazırlıkçılara doğru evriliyor.A.Yar ve Yardımcımız olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı