"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sterlin dolar karşısında 7 yıl sonra ilk kez 1,40'ın altını gördü

24 Şubat 2016, Çarşamba 13:26
İngiliz sterlini ABD doları karşısında, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılabileceği endişeleriyle 2009 yılından beri ilk kez 1,40 seviyesinin altına geriledi.

Sterlin, İngiltere'nin 23 Haziran’da yapılacak AB referandumunda üyelikten çıkabileceği kaygılarının artması üzerine dolar karşısında son yedi yılın en düşük seviyesi olan 1,3889 düzeyine indi. 

Morgan Stanley ve Societe General analistleri ise İngiliz sterlini/dolar paritesinin önümüzdeki dönemde 1,30 seviyesine kadar gerileyebileceğini öngördü. İngiltere'nin en büyük bankası HSBC’den yapılan açıklamada da İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda sterlinin dolar karşısında yüzde 20 değer kaybedebileceği uyarısında bulunuldu.

Muhafazakar Partili Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın, hafta sonunda, AB'den ayrılmak yönünde kampanya yürüteceğini duyurmasının ardından başlayan sterlindeki düşüş sürüyor. Sterlin, bugün itibarıyla dolar karşısında geçen hafta kapanışına göre yaklaşık yüzde 3,5 değer kaybetti.

AA

Etiketler: sterlin, dolar
Okunma Sayısı: 1077
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı