"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suudi Arabistan turizme yöneliyor

27 Eylül 2019, Cuma 19:14
Suudi Arabistan ülkeye gelen turist sayısını artırmak için yeni vize rejimini uygulamaya başladı.

Ülkenin petrole bağımlı ekonomisini çeşitlendirmek isteyen Riyad yönetimi daha önceki yıllarda uygulanan katı kuralların bazılarını gevşetmeye başladı.

Kadınların yanında bir erkek olmadan seyahat etmelerinin önündeki engel ve abaya giyme zorunluluğu kaldırılırken ülkeyi ziyaret eden yabancılardan "makul" giyinmeleri beklenirken alkol tüketimi yasak olmaya devam ediyor.

2030 yılına kadar milli gelirinin yüzde 10'unu teşkil etmesini hedeflediği turizm alanında yatırımlar için yabancı şirketleri davet eden Suudi Arabistan yeni vize rejiminin 49 ülkeye uygulanacağı açıklandı.

Şu ana kadar yabancılar sadece hac için özel olarak verilen vize, iş vizesi veya yabancı işçilerle onların yakınlarına verilen vizelerle Suudi Arabistan'ı ziyaret edebiliyordu.

Euronews Türkçe

Etiketler: Suudi Arabistan, turizm
Okunma Sayısı: 1128
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı