"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarlada 40 kuruş, pazarda 5 lira!

01 Temmuz 2016, Cuma 14:32
Kiraz üreticisi mutsuz...

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde rengi, iriliği, aroması ve dayanıklılık özellikleri ile toptancılar tarafından tercih edilen Yağmurlar Köyü kirazı, düşük fiyatı nedeniyle üreticisini güldürmedi. Kiraz üreticileri emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi.

İç Ege’nin kiraz deposu konumundaki Yağmurlar Köyü’nde ürünün kilosu, sezonun başında 40 kuruştan satılmaya başlandı. Fiyatların çok düşük olduğunu ileri süren üreticiler, toptancıların insafına terk edilmelerinden dert yandı. Pazar fiyatlarının genelinde 5 liradan aşağıya tüketiciye sunulmayan kirazın, fiyatlarındaki bu fark tepki çekiyor.

Köyde 100 bin civarında kiraz ağacı bulunduğuna dikkat çeken Yağmurlar Köyü Muhtarı Mahmut Turgut, Napolyon cinsi kirazların rengi, iriliği, aroması ve yola dayanıklılığı gibi özellikleri nedeniyle aracı firmalar vasıtasıyla yurt dışına ihraç edildiğini belirtti.

DHA

Okunma Sayısı: 1840
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Muhammed Numan (Nur'a Müştak)

    1.7.2016 16:40:26

    yozgatta 0,75 - 1 tl

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı