"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tavşanlı, 270 büyükbaş hayvan ithal etti

06 Eylül 2015, Pazar 13:16
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, süt ve et verimini artırmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle Çek Cumhuriyeti'nden "simental" ırkı 270 büyükbaş hayvan ithal edildi.

Tavşanlı Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kudret Sarı, ilçedeki hayvancılığın daha ileri seviyelere taşınması için üreticilerin kendilerine başvurduklarını söyledi.

Sarı, bunun üzerine yaptıkları çalışmayla bölgeye en uygun büyükbaş cinsinin "simental" olduğunu belirlediklerini ifade ederek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle projeyi başlattık ve Çek Cumhuriyeti'nden 'simental' cinsi 270 büyükbaş hayvan getirttik. Ziraat Bankası da üreticilerimiz için 2 yıl ödemesiz 7 yıllık kredi verecek. Şuana kadar 25 üretici büyükbaşları almak için başvuru yaptı" diye konuştu.

Söz konusu ineğin sütünün yağlı, üretiminin daha kolay olduğunu anlatan Sarı, "Bu ineğin yıllık süt verimi ortalama 6 bin 500 litre. Bir hayvan ortalama 700 kilogram ağırlığında. İklim şartlarına da en uygun inek cinsi, yöremize çok uygun. Yaklaşık 300 tane daha büyükbaş getirteceğiz. Bunları da Avusturya ya da Almanya'dan ithal edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 5291
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı