"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TCDD'Den zarar açıklaması

06 Ocak 2015, Salı 11:25
TCDD işletme zararlarında belirgin bir artış olmadığı, aksine yolcu ve yük taşıma gelirlerinde artış yaşandığı bildirildi.

TCDD'den yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında Sayıştay raporları kaynak gösterilerek TCDD’nin zararının arttığına dair haberler yer aldığı ifade edildi.

 Sayıştay denetim raporlarına kurumların verdiği cevapların Sayıştay’ın internet sitesinde yer almadığı için kamuoyu ile paylaşılmadığına işaret edilen açıklamada, TCDD işletme zararlarında belirgin bir artış olmadığı, aksine ana işletmecilik görevi olan yolcu ve yük taşıma gelirlerinde artış yaşandığı belirtildi.

TCDD'nin, altyapı ve işletmeciliği birlikte yapan bir kuruluş olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İşletmeye yeni hatlar açılmış, TCDD araç filosu gençleştirilmiş; bu araçların amortisman bedelleri de zarar olarak gösterilmiştir. Ayrıca, yasa gereği emekli olan 1654 personelin ikramiye ve tazminatları da söz konusu haberlerde zarar olarak gösterilmiştir. Amortisman bedelleri ve ikramiye tutarları 1 milyar lirayı bulmaktadır. Sonuç olarak; belirtilen kalemlerdeki harcamalar da 'TCDD zararı' olarak gösterildiğinden 'TCDD’nin zararı artıyor' algısı oluşturulmuştur." (AA)

Okunma Sayısı: 1268
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı