"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ticareti arttırmanın yolu yatırımdan geçiyor

27 Eylül 2019, Cuma 23:45
İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ABD’nin 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak için Türkiye’ye yeni bir plan sunmasına yönelik haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

Başkan Zeytinoğlu, Türk ürünlerinin ABD pazarında çok daha fazla yer alması gerektiğini vurgularken, ticareti 100 milyar dolara çıkarmanın en önemli yollarının başında yatırımları artırmanın geldiğini belirtti. Başkan Zeytinoğlu, Türkiye’nin AB ile Gümrük Birliği’ne girdikten ve özellikle 1999 yılında aday ülke olarak ilan edildikten sonra hızla artan AB kaynaklı yatırımların AB pazarına girişte en etkili araçlardan biri olduğunu hatırlattı. Başkan Zeytinoğlu, “ABD ile ticareti 100 milyar dolara ve üzerine çıkarma hedefini benimsiyor ve buna yönelik adımları destekliyoruz. Bu süreçte en önemli unsurlardan birinin yatırımları artırmak olduğunu vurgulamak istiyorum. Türkiye, ABD firmaları için çok önemli bir yatırım ve üretim üssü olabilir. Özellikle Ortadoğu, Afrika ve Türki Cumhuriyetlere açılmak için ABD kaynaklı yatırımları Türkiye’ye davet ediyoruz. Benzer şekilde Türkiye’den de ABD’ye yatırımların yönelmesi ABD pazarına olan erişimi artıracak ve ticareti olumlu etkileyecektir. Yatırımların artması ikili ticareti de artıracak ve beklentilerin de daha üzerine çıkaracaktır.” diye konuştu.

Etiketler: zeytinoğlu
Okunma Sayısı: 779
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı