"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TL ’ye güven böyle sağlanmaz

26 Mayıs 2020, Salı 19:00
Döviz ve altın işlemlerinde uygulanan vergi oranı 5 kat artarak binde 2’den yüzde 1’e çıkarıldı.

Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) oranındaki bu artışla birlikte, bundan böyle 100 dolar alacak olanlar, 1 dolar vergi ödeyecek. Prof. Dr. Yalçın Karatepe’ye göre, döviz ve altın işlemlerindeki bu artışla iktidar, yerli yatırımcının ya da tasarruf sahiplerinin döviz alımlarını mümkün olduğunca zorlaştırmak istiyor. Euronews’e konuşan Karatepe, her ne kadar bu hamle ile birlikte yurttaşların yatırımlarını Türk Lirası ile yapmaları dayatılıyor olsa da Türk lirasına olan güvenin erozyona uğradığı görüşünde. Ve bu müdahaleye rağmen, düşünüldüğü ya da beklenildiği gibi TL’ye bir dönüşün olacağını düşünmüyor Kocatepe. Çünkü, yatırımcılara göre Türk lirası cinsinden yapılan tasarruflar riskli. Sebebi ise TL’nin enflasyon ile birlikte bankalardan elde edilen faiz getirisinin negatif seviyelerde olması. Prof. Dr. Yalçın Karatepe’ye göre, bu güvenin sağlanmasının yolu Türkiye’nin ekonomik sorunlarını kabul edip, çözümlerine dair çaba göstermekten geçiyor. 

Okunma Sayısı: 949
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı