"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'TOKİ, evleri fahiş fiyata satıyor'

15 Aralık 2015, Salı 11:05
Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van’da meydana gelen 2 depremden sonra TOKİ’nin, yaptığı evler nedeniyle vatandaşı mağdur ettiğini savundu.

TOKİ’nin maliyetinin çok üzerinde konut satışı yaparak, hak sahiplerine fahiş fiyatlarla konut satmaya çalıştığını belirten Takva, “Zaten depremden kaynaklı binlerce insan TOKİ’ye borçlandırılmıştır.” dedi. 

Van’da 2011 yılında meydana gelen 2 büyük depremin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Van merkez ve Erciş’te 20 bine yakın konut yaptı.

Eski Sosyal Meskenlerin bulunduğu alanda Şerefiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile yaptırılan TOKİ konutları hak sahiplerine yakın bir zamanda teslim edildi.

Ev sahipleri TOKİ yönetiminin kendilerine sorun çıkardığını iddia ederek, konutların kendilerine zorla fahiş fiyata satılmaya çalışıldığını savundu.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret eden mağdurlar, yüzlerce hak sahibi olarak dertlerine çare bulunması çağrısında bulundu.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, şunları kaydetti:

“TOKİ Van’da yaşanan deprem sonrası hayatımıza girdi. Ancak geçen zaman içinde görülmüştür ki, TOKİ halkı mağdur etmeye devam ediyor. Maliyetinin çok üzerinde konut satışı yaparak, hak sahiplerine fahiş fiyatlarla konut satmaya çalışıyor. Zaten depremden kaynaklı binlerce insan TOKİ’ye borçlandırılmıştır. Ancak görülmektedir ki, TOKİ bu yanlışında ısrarcı. Halka zorla maliyetinin çok üzerinde konut satmaya devam ediyor.”

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Şerefiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm TOKİ mağdurlarının sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini anlatarak, “Bunun için ilimiz siyasilerinin mağdur olan bu insanlara çözüm üretmesi gerekir. Aksi takdirde ilimizde binlerce TOKİ mağduru ortaya çıkacak. Bu zorla yapılan bir işlemdir. Bunun önüne geçilmeli.” diye konuştu.

Yapılan toplantının ardından yapılacak tüm görüşmelere Van TSO olarak destek vereceklerini anlatan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sorunun Van politikacıları tarafından öncelikli olarak ele alınmasını istedi. Takva, söz konusu durum ile ilgili Van milletvekillerinin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi. 

Okunma Sayısı: 1688
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı