"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜİK, Yıllık ortalama brüt kazancı açıkladı

17 Aralık 2015, Perşembe 10:41
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Kazanç Yapısı Araştırması sonuçlarına göre 2014 yılında yıllık ortalama brüt kazanç 27 bin 830 TL oldu.

Bu değer, erkekler için 27 bin 775 TL, kadınlar için 27 bin 974 TL olarak tahmin edildi.

Araştırma sonuçları incelendiğinde hem erkek hem de kadın ücretli çalışanların kazançlarının, genellikle eğitim durumu ile doğru orantılı olarak yükseldiği görüldü. Benzer durumun yaş grubu ve kıdem yılı için de geçerli olduğu görüldü.

Eğitim durumuna göre en yüksek yıllık ortalama brüt kazancı yüksekokul ve üstü eğitim düzeyine sahip olanlar elde etti. Bu eğitim düzeyinde yıllık ortalama brüt kazanç erkeklerde 55 bin 633 TL, kadınlarda ise 45 bin 483 TL oldu.

NİTELİK GEREKTİRMEYEN İŞLERDE ÇALIŞANLAR EN DÜŞÜK KAZANCI ELDE ETTİ

 

Meslek grubu (ISCO 08) ayrımında incelendiğinde en yüksek yıllık ortalama brüt kazancı 86 bin 701 TL ile ‘yöneticiler’ meslek grubunda çalışanların elde ettiği görüldü.

Bu meslek grubunu 57 bin 678 TL ile ‘profesyonel meslek mensupları’ izledi. En düşük yıllık ortalama brüt kazanç ise 17 bin 056 TL ile ‘nitelik gerektirmeyen meslekler’ grubunda gerçekleşti.

Okunma Sayısı: 1223
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı