"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Turizm sorunları acil çözüm bekliyor

20 Kasım 2014, Perşembe 13:57
Antalya'nın Alanya ilçesinde faaliyet gösteren turizmciler, 2014 yılı turizm sezonu değerlendirmesi yaptı. Turizmciler, yeni sezon ile ilgili alınması gereken önlemleri de masaya yatırdı.

Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, yaptığı açıklamada, 2015 sezonuna hazırlık ve turizm dinamiklerinin ahenk içerisinde çalışabilmesi için yaptıkları toplantının tarihi öneme sahip olduğunu söyledi. Sili, bu sene Alanya'da konaklayan turistin bir sezon sonrası "Bir daha Alanya’ya geleceğim" demesi için özellikle, asayiş, havalimanına uzak şehir imajı, çığırtkanlık, çevre-deniz kirliliği, yerli-yabancıya fiyat denkliğinin sağlanması, çalışanların yaka kartı kullanması gerekliliği ile esnaf ve otelcilerin mağduriyetleri giderilmesinin aciliyet arz ettiğini kaydetti. 

Alanya'da turizm sektöründe oluşacak olumsuz durumlara karşı sektör temsilcilerinin tek vücut olarak hareket edeceklerinin altını çizen Sili, "Şu anda bu masa etrafında bulunan ve ileride artacağını düşündüğümüz, Alanya’mıza gelen misafirlerimizle direkt temas halinde olan paydaşlarımızın temsilcileri ile ortak bir tavır ve çaba içerisinde ve de ilgili kişi ve kurumlarla irtibatı da sağlayarak Alanya’mızı bugünden daha ileriye, sorunlarımızı da bertaraf etmiş bir şekilde taşıyabileceğimizden hiç bir kuşkum yok." dedi. 

Turizm sektörünün negatif imajı olan 'Çığırtkanlığı' Alanya imajına büyük darbe vurduğunu söyleyen Sili, müşteriyle temas halinde olan esnafın mutlaka yaka kartı takması kuralına uyması gerektiğini kaydetti. Çığırtkanlık yapan esnaftan kurtulmak için turistlerin ilginç yöntemler geliştirdiğini söyleyen Sili, uzun senelerdir Alanya’ya gelen bir Alman arkadaşının ağzına kürdan alarak dolaştığında kimsenin kendisini restoranlara davet etmediğini esprili bir dille anlattığını dile getirdi.

Okunma Sayısı: 1055
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı