"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk Akımı rafa kalktı

03 Aralık 2015, Perşembe 12:26
Gazprom, Rusya’nın doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı projesinin durdurulduğunu duyurdu.

Rus enerji devi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı projesi konusunda Türkiye'nin başvuruda bulunmadığını ve görüşmelerin durduğunu açıkladı. Miller "Türk Akımı'nın hayata geçirilmesi için Türkiye'nin istekli olması ve bize teklifte bulunması lazım. Fakat şimdiye kadar bize Türkiye'den herhangi bir başvuru yapılmadı." şeklinde konuştu.

Ekimin başında Gazprom, Rusya’nın doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Tük Akımı projesinde kapasiteyi 63 milyar metreküpten 32 milyar metreküpe çektiklerini açıklamıştı. Gazprom yetkilileri, Rus gazını Baltık Denizi’nin altından Avrupa’ya taşıyacak “Kuzey Akım 2” projesinde kapasite artırımına gidilmesini buna gerekçe göstermişti.

Karadeniz’in altından geçerek Türkiye’ye ulaşacak Türk Akımı, her biri 15,75 milyar metreküp kapasitesi olan 4 ayrı hattan oluşacaktı. Gazprom’un kararının ardından kapasite, 63 milyar metreküpten 31,5 milyar metreküpe çekilmiş oldu.

Etiketler: türk akımı, rusya
Okunma Sayısı: 1467
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    3.12.2015 12:55:25

    Değişen dünya düzeninde herkes yerini alacak. Hayırlı olur inşaallah!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı