"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, dünya bor rezervinin yüzde 72’sine sahip

20 Aralık 2015, Pazar 12:55
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), dünya bor rezervinin yüzde 72’sine sahip Türkiye’de bor madenine yönelik farkındalığı arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BTSO Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu, dünyanın en büyük ve iyi kalitede bor rezervlerine sahip olan Türkiye’de bor madenini sanayiye kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. BTSO komisyonu, bu kapsamda düzenlendiği son olağan toplantısını Balıkesir’de gerçekleştirdi. 

Balıkesir Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu Başkanı İlker Duran ile Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Ermişler, komisyon üyeleri ve akademisyenler bir araya geldi. Bor elementinin kullanım alanlarına dikkat çekilen toplantıda bor ile ilgili çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

BOR, GELECEK YILLARIN PETROLÜ NİTELİĞİNDE

Bor elementinin muhteşem bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan İlker Duran, “Dünya bor rezervinin yüzde 72’si ülkemizde yer alıyor. Bu açıdan bor, ülkemiz için önemli bir zenginlik. Unutmayalım, bor madeni gelecek yılların ‘petrolü’ gibi görülüyor. Bizler de sanayicinin bor konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığını biliyoruz. Buradan yola çıkarak bu madenimizi ekonomimize daha fazla fayda sağlaması için çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Ermişler ise bor elementinin önemine dikkat çekerek, “Sanayicilerimizde bu projeleri desteklerlerse bor elementi ülkemizi bir üst segmente taşıyabilir.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: btso, bursa
Okunma Sayısı: 2098
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı