"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye helal turizmde dünya üçüncüsü

23 Temmuz 2018, Pazartesi 17:19
Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı ve Asel Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, helal turizminin finans, mütevazı moda, kültür ve sağlık gibi diğer İslami ekonomi sektörleriyle önemli bir çapraz ilişki içinde olduğu günümüzde, özellikle Türkiye’nin tüm bu alanları içeren “helal seyahat ekonomisinden” en çok yararlanan ülkelerden olduğunu söyledi.

Ete’ye göre Müslüman turistler 2016 yılında 169 milyar Dolar olan Müslüman seyahat pazarını, 2017’de yüzde 11,8 artırırken, şimdilerde 220 milyar Dolara yaklaşan dünya helal turizm pazarı neredeyse iki katına sıçramış oldu. Türkiye’nin yüzde 2 pay aldığı helal turizm pazarının ülkemiz sektör oyuncuları ise bu payı “2023’te yüzde 10’a yükseltmeyi” hedefliyor. Türkiye’nin son beş yılda helal turizmdeki yatak sayısını 5 katına çıkardığı ve geçen yıl dört basamak birden sıçrayarak dünyada ilk 3’e girdiği de belirtildi.

Ekonomi Servisi

 

Etiketler: turizm, helal turizm
Okunma Sayısı: 1545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı