"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’nin en önemli problemi “hayat pahalılığı”

02 Şubat 2024, Cuma 23:54
ASAL Araştırma Şirketi’nin yaptığı ankete katılan vatandaşların yüzde 64.4’ü Türkiye’nin en önemli sorununu “hayat pahalılığı” olarak ifade etti. İşsizlik yüzde 6.3 olurken ‘sorun yok’ diyenlerin oranı 1,9 olarak ölçüldü.

Kart borçları endişelendiriyor

 

Ankete verilen cevaplara göre Türkiye’nin en önemli sorunları şöyle: İşsizlik:%6.3; Eğitim:%4.2; Mülteciler:%3.8; Adalet: %3.5; Terör:%3.3; Demokrasi:%1.5; Güvenlik:%1.3; Kentsel dönüşüm:%1.2; Sağlık:%1.0; Diğer:%3.5; Her şey sorun:%3.1; Sorun yok:%1.9; Fikrim yok:%1.0

***

İstanbul’da enflasyon zirvede

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, İstanbul’da ocak ayı enflasyonu yüzde 6,72 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 76,17 olarak ölçüldü. En çok sağlık, ulaştırma ve haberleşme hizmetlerinin zamlandığını ortaya koyan veriler, İstanbul’da enflasyonun son 11 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını gösterdi. Artı Gerçek’in haberine göre, İstanbul Ticaret Odası, TÜİK’in öncü verisi niteliğinde kabul edilen enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, ocak ayında İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 6,72, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 4,69 oranında arttı. Haber Merkezi

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 985
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Erhan

    3.2.2024 16:46:19

    Eğer eğitim ve kültür seviyesi yüksek bir ülke olmuş olsaydık, bu sorunun cevabının önce ADALET olması gerekirdi.

  • Hüseyin İlhan

    3.2.2024 11:47:24

    Maddi olarak hayat pahalılığı demiş olsak da,asıl problem ülke insanının düşürüldüğü ahlaki çözülme,din ve imani meselelrdeki hassasiyetlerin yitirilmesi ve dine,yaradanın emrine riyaet ediyoruz denilsede zımni şirkin cemiyeti ahtapot gibi sarması,dünün dindar insanına olan güven ve itimatın maalesef dip yapmasıdır. Bu tablo necis siyasetçi-lerin milleti hem aklen,hem kalben hemde itikad-i açıdan iğfalidir. Siyasi tarafgirlik ile maalesef dine,dindaşına katliam yapanı koruyan ve kollayan akıl,ruh sağlığı bozuk bir şehasa biat eden çözülmeyi nasıl gözardı edebiliriz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı