"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’nin ham yağ açığı arttı

16 Eylül 2015, Çarşamba 11:13
Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kocabıyık, Türkiye'nin ham yağ açığının yüzde 60 seviyelerine çıktığını belirtti.

Kocabıyık, Balıkesir Bandırma ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de hızlı nüfus artışı ve kişi başına artan tüketim sonucu bitkisel yağ tüketiminde sürekli artış gözlendiğini dile getirdi. Kocabıyık “Ancak artan nüfus ve buna bağlı olarak kişi başına tüketimin artması sebebiyle yağ üretimi tüketimi karşılayamamakta, giderek artan yağ açığı ithalat yoluyla giderilmektedir.” dedi.

Türkiye'nin ham yağ açığının arttığına dikkat çeken Kocabıyık, "Ayçiçeği üretimi bu yıl 900 bin tona kadar düştü. Önceki senelerde 1,5 milyon tona kadar çıkmıştı. Türkiye'nin ham yağ açığı yüzde 50'lerden yüzde 60 seviyelerine çıktı. Tüketim artıyor, üretim düşüyor. Bunun sebebi ise yağ bitkileri üretimiyle ilgili istikrarlı bir planlamanın olmaması, mevcut üretim potansiyelinden yeterince yararlanılmamasıdır” ifadelerini kullandı.

Kocabıyık, üretimin arttırılması için bilinçlendirme ve desteklemelerin arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Okunma Sayısı: 1698
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı