"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yabancılar 64.512 mesken satın almış

29 Haziran 2022, Çarşamba 20:59
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yabancıların geçen yıl ülkemizde 64 bin 512 adet mesken, dükkân ve ofis satın aldığını açıkladı.

Bakan Kurum, yabancıların geçen yıl ülkemizde edindiği arazi, arsa ve tarla sayısının ise 4089 olduğunu bildirdi.  Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre ülkemizde en çok mesken ve dükkân satın alan yabancıların uyrukları sırasıyla Irak, İran, Rusya ve Afganistan; en çok tarla ve arsa alanlar ise Almanya, Irak, Afganistan ve İran oldu.  

Ülkemizde adı çok bilinmeyen Aruba ülkesinden gelip 8 ayrı arazi ve 56 mesken satın alanın olduğu listede ülkemizde arazi ve mesken alan yabancı uyruklulara bakıldığında; Bermuda vatandaşları 33 ayrı arsa ve 120 mesken, Eritre vatandaşları 74 mesken, Ruanda’dan 8 kişi ülkemizden mülk edindiği, Vanuatu ülkesinden de 1 arazi 34 mesken alan kişi olduğu, Cibuti  ülkesinden 1 arazi ve  55 mesken alan kişi ve Burkina Faso ülkesinden  mülk sahibi olan  1 kişinin listede yer bulduğu  Bakanın verdiği  bilgide yer alıyor.

Ankara - Recep Gören

Okunma Sayısı: 1151
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı