"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yunanistan'a yardımı değerlendiririz

11 Şubat 2015, Çarşamba 18:33
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus ekonomisinin zor durumda olmasına rağmen Yunanistan'ın maddi yardım talebinde bulunması durumunda bu talebi değerlendireceklerini söyledi.

Sergey Lavrov ve Yunan mevkidaşı Nikos Kotzias'ın Moskova'da yaptığı görüşmede, ikili ilişkiler, Ukrayna krizi, "Türk Akımı" projesi ve diğer güncel konular ele alındı.

Görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada Lavrov, Rusya'dan Türkiye'nin Yunanistan sınırına kadar doğalgaz taşıyacak boru hattı projesine Yunanistan'ın da ilgi duyduğunu vurgulayarak, "Türk Akımı projesinin iyi bir potansiyeli var" dedi. 

Lavrov, görüşmede, Yunanistan'ın mali durumunun ele alındığını belirterek, "Rus ekonomisinin zor durumuna bakmayarak, Yunanistan'ın maddi yardım talebinde bulunması durumunda bu talebi değerlendireceğiz" diye konuştu.

Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz boru hattı inşa edilmesi kararı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2014 yılı Aralık ayında Türkiye ziyareti sırasında alınmıştı. Gazprom ile BOTAŞ arasında boru hattının geçeceği güzergah belirlenerek, "Türk Akımı"nın 660 kilometresinin "Güney Akım" güzergahında inşa edileceği, geri kalan kısmının ise Türkiye toprakları üzerinden yeni belirlenecek koridorla devam edeceği kararlaştırılmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 896
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı