"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zeybekci: Benzinde indirim, ocak ayından sonra

29 Kasım 2014, Cumartesi 19:05
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, petrolde meydana gelen düşüsün ardından indirimin yansımalarının ocak ayından sonra beklendiğini söyledi.

Denizli İhracatçılar Birliği'nde (DENİB) bir basın toplantısı düzenleyen Zeybekci, petrol fiyatlarının düşmesinin vatandaşlara neden yansımadığı şeklindeki bir soruyu cevaplandırırdı. Zeybekci, "Daha dün herhalde etkili bir şekilde fiyatlarda aşağıya doğru bir gidiş oldu. Gerek benzin fiyatlarında gerekse dizel fiyatlarında, motorin fiyatlarında. Düştü ve artık o 5 lira seviyesinden daha aşağıya geldi bildiğim kadarı ile kurşunsuz benzin 4,40’lar seviyesine geldi, mazotta 3,90’lar seviyesine geldi. Bu beşlerden aşağıya geldi. Yani oldukça iyi bir indirim sağlandı. Ama şunu da ben dikkatinizi çekmek istiyorum petrol fiyatları, dünyadaki petrol fiyatlarının henüz daha doğalgaza yansımasını görmedik. Petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza yansıması dünyada yaklaşık olarak bir 6 aylık sürede gerçekleşiyor." dedi.

Türkiye’de petrol fiyatlarının aşağıya inmesinin bizim cari açığa ve enflasyona etkisinin Ocak’tan itibaren görüleceğini öne süren Zeybekci, "Onun için ben petrol fiyatlarının 117 dolarlardan 70 dolarlar seviyesine gelmesini Türkiye için son derece önemli buluyorum. Yani her yüzde 10’luk aşağıya gidiş Türkiye’de yaklaşık olarak 5 milyar dolar civarında bir avantaj sağlıyor Türkiye’ye bu yüzde 30 civarında bir iyileşme 15 milyar dolar civarında bir avantaj sağlıyor. 15 milyar doların ekonomiye katkısı 30 milyar dolar minimum bir pozitif etki yaratacaktır, cari açığımızda bir etki yaratacaktır, büyümemizde etki yaratıp kalkınmada, yatırımlarda, yatırımlardan dolayısı ile tabii ki istihdam da çok olumlu katkıları olacaktır. Ocak’tan itibaren çok daha etkili bir şekilde inşallah genel ekonomi dengelerde makro ekonomide çok daha genel anlamda bunu hissetmeye başlayacağız." diye konuştu.

APARTLARDA DENETİM TARTIŞMASI

Apartlarda denetim tartışmasıyla ilgili bir başka soruyu cevaplandıran Bakan Zeybekci, bu tartışmaların Denizli’ye zarar verdiğini vurguladı. Zeybekci, "Bazı bir iki, bir veya iki tane kötü örnek örneğin kamu oyuna yanlış şekilde yansımasından dolayı Denizli kendine layık görülmeyen hak etmediği şekilde negatif bir şeyle bundan etkilendi. Ben Denizlimizde yanlış olan şeylerin çok az da cüzi de olsa akılla ve devletimizin ilgili kurumlarımızın müdahaleleri ile çok kolaylıkla halledilebileceğine inanıyorum. Denizlimizin apart veyahut da yurt, özel yurtlarla ilgili bir problemi yoktur. Çok büyük bir oranda yani yüzde yüzü çok sağlıklı ve iyidir. Ülkemizde bugün Pamukkale Üniversitemizde toplamdaki öğrenci sayımız 50 bine yakın öğrencimiz vardır. Bunun yarıdan fazlası Türkiyemizden geliyor hatta dünyadan da öğrencilerimiz geliyor. Anneler babalar merak etmesinler çocukları Denizli’de Denizlilerin güvenli ellerinde devletimizin garantisi ve koruması altındadır.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1418
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı