"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“1 Milyon Ağaç” ne oldu?

26 Aralık 2018, Çarşamba 01:23
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer İstanbul Yeni Havalimanının yapıldığı alanda, havalimanının yapımını üstlenen firma tarafından kesilen 1 milyon adet ağacı, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Kesilen ağaçların yerine 5 milyon fidan dikileceği yönündeki resmî açıklamaları hatırlatan Gürer’in soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan cevap verdi.

Bakan Turhan, kesilen ağaçların yerine Çatalca’da 50 hektarlık alana 80 bin fidan dikileceğini, 5 yıl içinde ise 5 bin hektar alana 5 ila 10 milyon arasında fidan dikiminin gerçekleştirileceğini açıkladı. Gürer’in önergesini cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı projesi kapsamında saha tahsisinin söz konusu olduğu ilk dönemde, kamu yararı gözetilerek orman arazisinin devrinin yapıldığında, ağaç kesiminin de Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını ve elde edilen orman emvalinin ekonomiye kazandırıldığını belirtti.  

Fatih Karagöz - Ankara

Okunma Sayısı: 3323
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • şerif

    26.12.2018 11:15:45

    Ağacı bilmeyen, layıkıyla bilmeyen, Hayatında bir dikili ağacı olmayan, hatta babasının ve hatta dedesinin bile olmayanların, yönettiği projeler, memleketlerde Ağacın kıymeti olmaz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı