"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 Temmuz'da Tuzla Orhanlı'daki olaylara ilişkin davada istenen cezalar açıklandı

15 Şubat 2018, Perşembe 10:49
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri'ndeki olaylarla ilgili davada, mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, 63 sanığın "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmaya, 63 tutuklu sanık ile avukatları geldi. Bazı katılanlar ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Orhan Uzun, tutuklu 63 sanığın "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanıklar Zafer Özbay ve Suat Katar hakkında tüm suçlardan beraat talep edilen mütalaada, diğer 63 sanığa "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "mala zarar verme" suçlarından da değişen oranlarda hapis cezaları verilmesi istendi.

AA

Okunma Sayısı: 2111
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı