"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

150 bin hafız tescil edildi

07 Ocak 2019, Pazartesi 18:35
DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, “Tescil edilen hafız sayısı 150 bini buldu” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Kur’an-ı Kerim’in, sadece okunmak için diye değil anlaşılmak, yaşanmak ve hayata hakim kılmak için geldiğini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından tescil edilen hafız sayısı 150 bini buldu” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin

“Hafızlar sayesinde hatasız şekilde aktarılmıştır”

Malatya’da, Kur’an kurslarından mezun olan 105 öğrenci için hafızlık töreni düzenlendi. Malatya Valisi Aydın Baruş, Merkez Kapalı Spor Salonu’ndaki “Hafızlık Merasimi” programında yaptığı konuşmada, hafızlığın önemine dikkati çekerek, “Kur’an-ı Kerim’in hatasız bir şekilde bizlere aktarılması hafızlar sayesinde olmuştur. Onun için milletimiz hafızlık müessesesine çok önem vermiş” dedi. Hafızların Kur’an’ın muhafızları olduğunu işaret eden Şahin, şunları kaydetti: “Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek suretiyle onu gönlünüze, beyninize nakşettiniz ama vazifeniz bitmedi. Bundan sonra da ikinci adım olarak Kur’an-ı Kerim’i anlamak için gayret sarf edeceksiniz. Çünkü Kur’an sadece okunsun diye değil anlaşılmak, yaşanmak ve hayatımıza hakim kılmak için gelmiş bir kitaptır.” 

Ezberlemek kadar anlamak da önemli

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ise hafızlığın gelişmesi adına her türlü yatırımı yapmaya devam ettiklerini aktararak, “Sadece Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesiyle yetinmiyoruz. Hafız olan öğrencilerimizin aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’i anlamalarını ve başkalarına da anlatabilecek seviyeye gelmelerini hedefliyoruz” dedi. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Battalgazi, Yeşilyurt, Darende ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarından mezun olan 105 hafıza başarı belgeleri ile hediyeleri verildi. 

AA

Okunma Sayısı: 3672
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı