"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

17 Aralık savcısı Celal Kara'ya yakalama kararı

23 Mart 2016, Çarşamba 14:17
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 17 Aralık soruşturmasını yürüten ve meslekten ihraç edilen Cumhuriyet savcısı Celal Kara hakkında "yakalama emri düzenlenmesini" kararlaştırdı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 17 Aralık soruşturmasını yürüten ve meslekten ihraç edilen Cumhuriyet Savcısı Celal Kara hakkında, daha önce çıkarılan çağrı ve zorla getirilme kararlarından sonuç alınamaması ve yurt dışına kaçtığının anlaşılması nedeniyle "yakalama emri düzenlenmesini" kararlaştırdı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin ilk derece mahkemesi sıfatıyla baktığı, Kara hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

Şikayetçilerin ve sanık avukatının katılmadığı Yargıtay 5. Ceza Dairesindeki duruşmada, bir önceki oturumda alınan kararlar gereği diğer mahkemelerden istenen belgeler ile Kara'nın avukatı Niyazi Atasoy'un mazeret dilekçesi okundu.

Daha sonra Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Kenan Zeybek, suç tarihinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Kara'nın savunma ve delillerinin tespiti amacıyla çıkarılan çağrı yazısından sonuç alınamadığını, bunun üzerine çıkarılan zorla getirilme kararının da Kara'nın yurt dışında olduğu gerekçesiyle iade edildiğini belirtti.

AA

Okunma Sayısı: 2576
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necati ALCA

    23.3.2016 16:37:55

    Merak Etmeyin çok yakında gelecekler

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı