"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2 bin 761 hekim ihraç edildi

14 Mart 2017, Salı 17:53
TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel tarafından yapılan açıklamada, OHAL ortamında 2 bin 761 hekimin ihraç edildiğine dikkat çekilerek, “14 yıldır uygulanan sağlık politikalarına ‘hayır’ diyoruz” denildi.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel tarafından yapılan açıklamada, “14 Mart, Yeni Bir Başlangıcın İlk Adımı Olsun” denildi. “OHAL sürecinde şu ana kadar toplam 2 bin 761 hekim ihraç edildi. Adil ve demokratik yargılama usullerine uyulmadan keyfi bir şekilde işlerine son verilen hekimlerle sorunlarını tartışmak ve çözüm önerileri üretmeyi, meslek örgütümüzün bu dönemdeki temel sorumluluğu olarak görüyoruz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, “Emeğin, demokrasinin, hukukun, toplumsal barışın ve iyi hekimlik değerlerinin savunucusu olan meslektaşlarımızın hastalarına ve öğrencilerine bir an önce kavuşabilmeleri, 14 Mart’a giderken öncelikli talebimizdir” denildi.

Uygulanan sağlık politikalarına ‘Hayır’ diyoruz

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Nitelikli sağlık hizmet sunumu, ancak, hastaya yeterli süre ayırmakla, şiddetin olmadığı, güvenli ve olumlu çalışma koşullarıyla mümkün olacaktır. 14 Mart Tıp Bayramında, her şeye rağmen, ‘Hekim-Emekli Hekim Ücretleri’ ile ilgili önerilerimizi de içeren çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi, ‘Fiili Hizmet Zammı Yasa Tasarısı’ ve sağlıkta şiddetle ilgili Türk Ceza Kanunu’na bir madde eklenmesi taleplerimizi yükseltiyoruz. İş güvencesi ve insanca çalışma koşulları, sağlık hakkı, iyi hekimlik ve nitelikli sağlık hizmeti için 14 yıldır uygulanan sağlık politikalarına HAYIR diyoruz! 14 Mart, tüm kötülüklere ve haksızlıklara karşın, iyilik, dostluk ve dayanışma, gelecek güzel günler ve barış içinde bir yaşam için yeni bir başlangıcın ilk adımı olsun.”

Etiketler: ohal, ihraç, tıp bayramı, khk
Okunma Sayısı: 2606
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı