"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

390 bin abone su tüketim bedelinin yüzde 25'ini geri aldı

22 Kasım 2014, Cumartesi 13:39
Gaziantep 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, 1 Ağustos 2009 tarihinden bu yana alınan su bedelinin yüzde 25’inin iadesine karar verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Kurulu'nun 1 Ağustos 2009 tarihinden geçerli olmak üzere, su bedelinin yüzde 25 oranında artırılmasına karşı açılan dava sonucu 14 Şubat 2013 tarihinde Gaziantep 1. İdare Mahkemesince su zammının iptaline karar verilmişti. Şehitkamil Belediye CHP Meclis Üyesi Zeynel Güçyetmez'in GASKİ'nin yüzde 23.97 oranındaki su zammına karşı açtığı dava sonucunda Gaziantep 2. İdare Mahkemesi'nce su zammı iptal edilmişti. GASKİ'nin İdare Mahkemesi kararlarını uygulamaması üzerine Güçyetmez, “Tüketici Mahkemesi sıfatıyla 30 Nisan 2013 tarihinde 6. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 1 Ağustos 2009 tarihinden bu yana alınan su bedelinin yüzde 25’inin, yasal faizi ile birlikte tarafıma iadesi konusunda açmış olduğum dava kesin olarak hükme bağlanmıştır. 6. Asliye Hukuk Mahkemesi 4 Kasım 2014 tarihli kararı ile 5 yıldan bu yana alınan su bedelinin yüzde 25’inin iadesine karar vermiştir. Bu emsal karar olduğundan yaklaşık 390 bin su abonesi için de geçerlidir.” şeklinde bilgi verdi. 

Ortalama bin TL tutarındaki su ücretinin abonelerin dilekçeyle GASKİ’den talep etmeleri gerektiğini belirten Güçyetmez, GASKİ tarafından ücretin iade edilmediği takdirde mağdur vatandaşların icra yolu ile tahsil edilebileceğini açıkladı.

Etiketler: gaski, su faturası
Okunma Sayısı: 1561
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı