"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

5 yıl sonra beraat

05 Temmuz 2018, Perşembe 17:10
Gezİ'nİn bayrakçısı Alİ Sarıçiçek'İn aralarında bulunduğu 20 sanığa beraat.

Gezi Parkı’nda 6 Temmuz 2013’deki olaylar sırasında, İstiklâl Caddesi’nde düzenlenen yürüyüş dolayısıyla yargılanan aralarında bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek’in de bulunduğu 20 sanığın beraatine karar verildi.

Mahkeme gerekçesinde, “Bu toplanma biraraya gelmenin barışçıl olmadığını söylemek mümkün değildir. Sanıklar birbirlerini tanımamaktadır. Ortak bir sosyal yapıları ve beraberlikleri yoktur. Sosyal medyada çağrı ve bildirimlerin başlangıcındaki amaç meşrûdur. Pek çok sıradan her kesimden insan bir araya gelmiştir” denildi.  İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dava, 5 yıl sonra 29 Haziran 2018’de karara bağlandı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan ve aralarında Ali Sarıçiçek’in bulunduğu 20 sanığın beraatine karar verdi. Mahkeme 17 sayfalık gerekçeli kararında, 6 Temmuz 201 bilirkişi tutanaklarına ve görüntü raporlarına göre, Gezi parkında ağaç söküm ve muhtemel düzenlemeye tepki nedeniyle bir kısım kalabalığın bir araya gelerek Gezi Parkı’na girme arzusuyla toplumun değişik kesiminden pek çok kişinin bir araya geldiği, kolluk kuvvetlerinin engel olma isteğine direnç gösterildiği, taş sopa ve muhtelif eşyaların görevlilere atıldığı belirtildi. 

DHA

Etiketler: gezi parkı, mahkeme, dava
Okunma Sayısı: 3425
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı