"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD heyeti geliyor

21 Ağustos 2016, Pazar 16:08
Türkiye’ye gelecek ABD heyeti, Fethullah Gülen’in iadesi için iki gün süresince görüşmeler yapacak.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları yetkililerinden oluşan heyet, darbede rolü olduğu iddia edilen Fethullah Gülen’in iadesi için iki gün süresince görüşmelerde bulunacak. ABD Adalet Bakanlığından üç, Dışişleri Bakanlığından ise bir temsilciden oluşan dört kişilik heyet bugün Türkiye’de olacak. 

Heyet, 23-24 Ağustos tarihleri arasında darbe girişimi ve iadeye ilişkin yetkililerle görüşecek. ABD heyetinin ziyareti öncesinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla Bakanlık bürokratları hazırlıklarını tamamladı. Adalet Bakanlığı bürokratları iade taleplerine ilişkin gönderilen dosyaların yanı sıra 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Fethullah Gülen’in emir ve komutası altında gerçekleştirildiğine ilişkin delilleri de ABD’li muhataplarıyla paylaşacak.

İade trafiği

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından hükümet, Gülen’in iadesi için, ikamet ettiği ABD’ye “acil tutuklama ve iade” talebinde bulunmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Adalet Bakanlığı, Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin Türkiye Adalet Bakanlığına bir mektup göndermişti.

ABD Adalet Bakanlığı, mektupta, Gülen’in iadesi konusunda yapılacak görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABD’ye gönderilmesini ya da Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye’ye gelmesini önermişti. Adalet Bakanlığınca ABD’ye gönderilen cevap mektubunda, ilk olarak Amerika’dan bir heyetin gelmesi, daha sonra Türkiye’den bir heyetin ABD’de görüşmelerde bulunması teklif edilmişti. Türkiye’nin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, bir heyeti Türkiye’ye göndereceğini bildirmişti.

AA

Okunma Sayısı: 2752
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kerim

    21.8.2016 21:23:27

    Allah gören ve bilendir iftira veya gerçek kılıcın kınına girdigi gibi gören 4 şahit ister 3 olursa 4üncü olmadigi için 3 kişiye 80 degnek vurulur NETICE ' ataist adamdan fetöcü fetöcüdende ataist olmaz bu işte bir tazat var

  • Metin

    21.8.2016 17:15:48

    gelsin tabii.. İncelesinler.. Türkiye iade istiyorsa aklı başında deliller vermeli. Yok mavi giydi, takkesini düzeltti, yan kaykıldı ile olmuyor bu işler. Bir de utanmadan istedik verin, belge v.s istemeyin diyorlar. Halk ta buna inanıyor. Öbür tarafta görüşeceğiz inşallah. Hepinizle..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı