"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD: Türkiye'nin S-400 ile ilgili eylemleri endişe verici

26 Kasım 2019, Salı 20:41
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin Rus S-400 savunma sistemini kullanmaya yönelik eylemlerinin “endişe verici” olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise konu ile ilgili olarak ABD’nin endişelerinin giderilebileceği mesajını verdi.

Washington'da düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pompeo, ABD’nin Türkiye’ye, Rus S-400 savunma sistemlerinin operasyonel hale getirilmesinden tamamen kaçınmasını açık bir şekilde dile getirdiğini söyledi.

Pompeo, Türkiye ve ABD’nin bu sorunu gidermek için görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin S-400 savunma sistemlerini denemek için F-16 uçaklarını Ankara’da uçurmasıyla ilgili bir soru üzerine, “Evet endişe verici. Biz umutluyuz, Türklerle görüşüyoruz, bir çözüm bulmaya çalışıyoruz.” dedi.

Euronews Türkçe

Etiketler: ABD, Türkiye, S-400, endişe
Okunma Sayısı: 1457
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı