"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AİHM’den, Afrin başvurularına ret

23 Mart 2019, Cumartesi 19:19
Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin (TSK) ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından “Zeytin Dalı Harekâtı” adı altında 20 Ocak 2018 tarihinde başlatılan ve Suriye’nin Halep iline bağlı Afrin ilçesi ile Azez bölgesine bağlı Tel Rıfat şehrine düzenlenen askerî operasyonda “evlerinin yıkıldığını” belirten çok sayıda kişi AİHM önünde Ankara’ya karşı dâvâ açmak için yaz aylarından itibaren başvuruda bulundu.

DW Türkçe’nin haberine göre, Dâvâ başvurularının 23 Temmuz-18 Eylül tarihleri arasında toplam 21 dilekçe ile AİHM’nin Strasbourg’daki merkezine iletildiği öğrenildi. Dilekçeleri Eylül içinde incelemeye başlayan AİHM, 20 Eylül, 4 Ekim ve 18 Ekim tarihlerinde aldığı kararlarla dâvâ başvurularının tamamını “kabul edilemez” bularak reddetti. Ret kararlarına gerekçe olarak, “iç hukuk yollarının tüketilmemiş” olması gösterildi. Afrin harekâtıyla ilgili olarak Ankara’dan dâvâcı olmak isteyenlerin öncelikle Türk mahkemelerine başvurmaları ve Türk yargı sistemi içinde sonuç alamamaları gerekiyor.

Etiketler: aihm
Okunma Sayısı: 1393
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı